preskoči na sadržaj

Osnovna škola "Petar Zrinski" Čabar

Login
Korisni linkovi

UPISI U SREDNJU ŠKOLU


Projekt: "Čitamo mi, u obitelji svi"


E-lektira


Ministarstvo znanosti,
obrazovanja i športa


Agencija za odgoj
i obrazovanje


Sustav za upravljanje standardiziranim
skupinama podataka

Portal za škole
MOJA ŠKOLA - EKO-ŠKOLA


Muzej grada Rijeke
Priloženi dokumenti:
CCF23052016 00000.jpg

Oglasna ploča
Anketa
Što biste željeli više vidjeti na našim stranicama?Korisni linkovi
Dnevni tisak
Školski linkovi
CARNet
CARNet novosti
07.12.2018. 15:30
Održan Strateški forum o digitalnom sazrijevanju škola
U organizaciji Hrvatske akademske i istraživačke mreže – CARNET i Ministarstva znanosti i obrazovanja, održan je Strateški forum pod nazivom "Digitalno sazrijevanje škola". Na Forumu su uz pomoćnicu ministrice znanosti i obrazovanja, prof. Lidiju Kralj sudjelovali i Ádám Horváth iz mađarskog Centra za digitalnu pedagogiju i metodologiju i Borut Čampelj iz Ministarstva obrazovanja, znanosti i sporta u Sloveniji.

04.12.2018. 09:01
Najava: Strateški forum "Digitalno sazrijevanje škola"
Hrvatska akademska i istraživačka mreža – CARNET u suradnji s Ministarstvom znanosti i obrazovanja organizira Strateški forum pod nazivom "Digitalno sazrijevanje škola", koji će se održati u srijedu, 5. prosinca 2018. godine s početkom u 15 sati u prostorijama Ministarstva znanosti i obrazovanja. 

Pošaljite nam e-mail

Brojač posjeta
Ispis statistike od 22. 2. 2012.

Ukupno: 234041
Danas: 44
Mali ekolozi
Video uradci ekologa
Kalendar
« Prosinac 2018 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
26 27 28 29 30 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31 1 2 3 4 5 6
Prikazani događaji

Grad Čabar

Učenički radovi

Jan Kocet i Matej Košmrl: TrashGO - 2. mjesto na državnom Infokupu 2017.

6. razred PŠ Gerovo - Trening životnih vještina (Križaljke)

Priloženi dokumenti:
TrashGO.exe
TZV krizaljke2018.pdf

Novosti
Povratak na prethodnu stranicu Ispiši članak Pošalji prijatelju
Otvorenje turističko-edukativne staze u PŠ Plešce
Autor: Katarina Leš, 21. 5. 2018.

U sklopu projekta "Tragom okusa i mirisa moje bake" u Plešcima i okolici se uredila zanimljiva turističko – edukativna staza. Otvorenje staze održalo se u našoj školi početkom svibnja. Učenici su uz prigodni program upoznali goste s projektom. Osmislili su i malu poučnu stazu koja je uređena u vrtu i na njoj se mogu vidjeti sve znamenitosti koje su obilježene velikim informativnim tablama.


Ciljevi ovog projekta su bili: unaprijediti i poboljšati kvalitetu turističke ponude i turističku promidžbu Čabra, a time i cijelog čabarskog kraja, te uključivanje učenika i djece u rad i život lokalne zajednice. Na taj način kod učenika se jača svijest o važnosti zaštite i očuvanja kulture, tradicije i običaje kraja i potiče se razvoj ekološke svijesti o očuvanju i zaštiti prirode kod učenika, ali i šire zajednice.

            U projektu su sudjelovali učenici Osnovne škole " Petar Zrinski" Čabar, iz Područne škole Plešce ( kombinirani razredni odjel od prvog do četvrtog razreda, 8 učenika: 1. Mihael Ramljak 2. r. Mark Poje, Dylan Gašparac, 3. r. Tijana Marenić, 4. r. David Buneta, Ema Moravec, Lukas Ožbolt, Leticija Tušek i učiteljica Katarina Leš, TZ grada Čabra, školski majstori, naša kuharica Milena Poje i mnogobrojni mještani. Projekt se odvijao kroz nekoliko faza. Prvo smoga predlagali direktoru TZ grada Čabra, a nakon toga uslijedilo je uređenje i obilježavanje staze. Tu smo provodili mnogobrojne aktivnosti kao što je dogovor i dobivanje suglasnosti  za uređenje šetnice, definirali smo put puta  staze, izrađene su  table za obilježavanje staze, postavljene na lokaciju.  Uslijedilo je i otvorenje staze u našoj školi.

            Projektom "Tragom okusa i mirisa moje bake", obilježila  se i uredila zanimljiva turističko- edukativna staza duljine 9 km.  Povezalo  se nekoliko zanimljivosti: kulturno – povijesni sadržaji, te prirodne znamenitosti i ljepote uz mogućnost degustacije lokalnih proizvoda, hrane i pića. Zato se projekt zove "Tragom okusa i mirisa moje bake". Na stazi je  postavljeno sedam informativnih tabli sa detaljnim opisom destinacije i geografskom kartom gdje se nalaze. Na njima  gosti mogu vidjeti:

 

1. Izvor Gerovčice

 

2. Najstariji mlin i vodenicu " Žagar" u Zamostu, gdje će se prezentirati rad mlinara u prošlosti, degustacija proizvoda od mljevenog brašna u mlinu,

Razgledavanje voćnjaka, ubiranje plodova i proizvodnja domaćeg octa od jabuka, kušanje, mogućnost kupnje,

 

3. Pilanu na vodeni pogon, demonstracija piljenja drva,

 

4. Razgledavanje najmanje područne škole u Plešcima, razgledavanje vrta i povrtnjaka kojeg uređuju učenici,

 

5. Posjet "Palčevoj šiši" u Plešcima, etnografskoj zbirci, kušanje "blječka" tradicionalnog sušenog voća,

 

6. Šetnja uz rijeku Čabranku, mogućnost organizacije sportskog ribolova,

Posjet uzgajalištu pastrva u Mandlima, mogućnost kupnje pastrve, prema dogovoru i degustacije,

 

7. Posjet i razgledavanje pčelinjaka u Mandlima, kušanje vrhunskog meda i proizvoda od meda, mogućnost kupnje,

 

Slijedi povratak u Plešce, posjet ugostiteljskom objektu " Pr lipe", mogućnost konzumacije svih navedenih proizvoda i domaćih jela naših baka.

 

U sklopu projekta „ Tragom okusa i mirisa moje bake” u  malom školskom vrtu osmišljena je mini poučna staza na kojoj se mogu vidjeti sve navedene znamenitosti. Povodom otvorenja staze,  učenici su imali  priliku predstaviti ovaj projekt na vrlo zanimljiv način i to u našem čarobnom vrtu.

[ Povratak na prethodnu stranicu Povratak | Ispiši članak Ispiši članak | Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju ]
preskoči na navigaciju